Kolesarjenje

Mogočne jame in kras – Skriti dragulj narave

kolesarjenje

Od dragulja do dragulja, za vse fotografij željne kolesarje in ljubitelje narave. Prepustite se tej tedenski samovodeni kolesarski turi, obdarjeni s pravo lepoto, neokrnjeno naravo, kraško pokrajino in njenimi fenomeni. Med kolesarjenjem po Krasu boste nastanjeni v dveh hotelih v dveh čudovitih kraških mestih, od koder bodo za vas pripravili zanimive enodnevne kolesarske izlete. Začetna točka je Postojna, biser na Krasu. Postojno v marsičem zaznamuje njena edinstvena lega, ki je že v antičnih časih pomembno vplivala na razvoj mesta. Mesto leži ob reki Pivki in ga zaradi dveh svetovno pomembnih znamenitosti – Postojnske jame in Predjamskega gradu – vsako leto obišče veliko turistov. Kolesarjenje po kraškem območju in odkrivanje njegovih čudes, kot so jame, Rakov Škocjan, presihajoča jezera, ponorne reke, skalnato površje in doline, je edinstveno in posebno doživetje. Druga lokacija te slikovite kolesarske ture je Divača. Divača je danes največje naselje in sedež občine. V 16. stoletju je bila le vasica ovčerejcev, vendar je z razvojem prometa, ki je potekal iz tržaškega pristanišča v notranjost, pridobila na pomenu, se razširila in razvila. O pomenu železnice še danes priča parna lokomotiva, ki je zdaj kot muzejski eksponat na voljo obiskovalcem na železniški postaji. Ali ste vedeli, da se v Divači nahaja tudi Muzej slovenskih filmskih igralcev?

Zanimivosti:

  • Vijugaste kolesarske počitnice po edinstvenem Krasu z divjo pokrajino in fenomeni
  • Sprehodite se po “kraljici jam” Postojni, ki je aprila 2018 praznovala 200-letnico obstoja
  • Ne zamudite obiska zanimivega Predjamskega gradu
  • Obvezno obiščite čudovite Škocjanske jame, ki so na Unescovem seznamu
  • Rakov Škocjan – slikovita kraška dolina
  • Cerkniško jezero – eno največjih presihajočih jezer v Evropi
  • Planinsko polje – v omrežju Natura 2000 kot edinstven habitat evropskega pomena za številne rastlinske in živalske vrste

Lahko pa se podate z agencijo SloActive (Vremski Britof 15) na kolesarski oddih. Nudijo vam pester izbor kolesarskih izletov po Krasu in Brkinih ter tako odkrite edinstveno kraško pokrajino in Brkine na električnih ali treking kolesih. Odločite se lahko za voden izlet, kjer v družbi vodnika spoznavate čarobno kraško in brkinsko pokrajino ali pa te očarljive kraje odkrivate sami. Kakorkoli se boste odločili, zagotovo boste uživali v kolesarjenju po naši prelepi okolici. Kolesa vam, po želji, dostavijo tudi v hotel.